WE SERVE - NOI SERVIM

WE SERVE - NOI SERVIM

marți, 16 octombrie 2012

La mulţi ani, Lions Club Constanţa!




  • Un vis devenit realitate: Clinica mobilă de oftalmologie Lions Club Constanţa
  • 20 de ani de lionism în Constanţa
  • Prima şedinţă de cabinet a Guvernatorului Paul Grecu
            În urmă cu 20 de ani, Lions Club Constanţa se alătura familiei lionistice internaţionale. Două decenii în care, graţie efortului voluntar al leilor constănţeni, ne-am implicat profund în viaţa comunităţii dobrogene. În toată această perioadă, ne-au luminat calea valorile lionismului pe care fiecare dintre noi şi-i le-a însuşit odată cu asumarea  Angajamentului de onoare: voluntariat în folosul comunităţii, solidaritate, sinceritate, responsabilitate, prietenie, înţelegere şi toleranţă. Astăzi, mai mult ca oricând, având în vedere vremurile dificile pe care omenirea le traversează, înţelegem să ne asumăm rolul de sprijin al comunităţii din care facem parte, încercând astfel, prin acţiunile noastre, să întindem mâna noastră, cu prietenie, celor aflaţi în nevoie.

Aniversarea a două decenii de lionism a reprezentat o bună ocazie pentru a pune în practică un vis mai vechi al membrilor clubului de la malul mării, acela de a avea propria clinică mobilă de oftalmologie. “Ideea ne-a venit după o acţiune de screening oftalmologic, întreprinsă în urmă cu un an, la Mila 23, în Delta Dunării. Există multe localităţi dobrogene care nu beneficiază de servicii medicale minimale, locuitorii acestora ignorând, de cele mai multe ori, problemele medicale aflate în fază incipientă. Acest lucru duce la agravarea acestora, iar în momentul în care se cere ajutor medical de specialitate poate fi mult prea târziu”, a declarat preşedintele Lions Club Constanţa, Laurenţiu Oprescu.
Iniţial, realizarea acestui proiect a fost gândită în mai multe etape, deoarece înfăptuirea sa era condiţionată de un efort financiar major, estimat la aproximativ 60.000 de euro. Graţie efortului comun făcut de membri clubului nostru, ideea a prins contur, crescând, de la zi la zi, precum... Făt Frumos din poveste! În mai puţin de jumătate de an, de la şedinţa Lions Club Constanţa în care Erdin Borgazi, past-preşedintele Lions Club Constanţa, a dat undă verde realizării proiectului „Clinica mobilă de oftalmologie – Lions Club Constanţa”, visul a devenit realitate! „O clinică mobilă de oftalmologie presupune, în principal, trei lucruri: un autovehicul tip VAN, aparatura de specialitate şi personal medical specializat. În momentul în care am demarat acţiunea, beneficiam doar de bunăvoinţa colegului nostru Hicham Mrini, medic oftalmolog, cel care a iniţiat şi realizat, în ultimii ani, mai multe acţiuni de screening ocular sub egida Lions Club Constanţa”, povesteşte fostul preşedinte al leilor constănţeni.
În întâmpinarea bunelor noastre intenţii au venit, cu sufletul deschis, dar şi cu o substanţială contribuţie materială, câţiva prieteni care ne fac deosebita onoare de a ne fi alături în încercarea şi crezul Lions Club Constanţa de a se implica în viaţa comunităţii dobrogene. Astfel, clinica a devenit…mobilă odată cu donaţia făcută de DP WORLD Constanţa, care a achiziţionat şi oferit clubului nostru un autovehicul Ford Tranzit, nou-nouţ! “Este un proiect care corespunde pe deplin uneia dintre politicile de bază ale firmei noastre, aceea de a se implica cât mai activ în viaţa comunităţii constănţene. Nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că există oameni, aproape de noi, care au nevoie de sprijinul nostru”, a explicat Eduard Cioran, director executiv DP World Constanţa. Odată cu realizarea acestui pas, mai rămânea cel legat de utilarea clinicii mobile cu aparatura medicală necesară, iar acest lucru s-a realizat prin bunăvoinţa firmei ESSILOR România, reprezentanta liderului mondial în realizarea lentilelor optice. “ESSILOR România se bucură să poată susţine acest proiect, urmând să doteze clinica mobilă Lions Club Constanţa cu aparatura de specialitate necesară, astfel încât primele acţiuni de screening ocular să poată fi făcute încă din acest an”, a declarat, la rândul său, Gery Pascal, director general ESSILOR România.
Profitând de prezenţa la Constanţa a unui mare număr de prieteni Lions din întreaga ţară (veniţi la malul mării pentru a participa la prima şedinţă de cabinet a Guvernatorului District 124 România, Paul Grecu) şi având sprijinul prietenilor şi partenerilor de la Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa (instituţie ce are în conducere doi oameni dedicaţi valorilor lionismului, Daniela Vlădescu şi Ştefan Ignat) am încununat proiectul nostru cu un spectacol de caritate: opera “Nabucco” de Giuseppe Verdi. Un eveniment de gală, la organizarea căruia s-au alăturat partenerii de la Asociaţia Clubul ISIS Constanţa (manager general: Mohamed Zaher, o prezenţă obişnuită în cadrul acţiunilor caritabile organizate în oraşul tomitan) şi JIDVEI România (director vânzări şi marketing: Costin Ghiţă). A fost o seară de graţie, în care artiştii teatrului constănţean au încântat sufletul celor prezenţi cu o punere în scenă şi interpretare de înaltă ţinută a cunoscutei opere verdiene.
Acum, datorită generozităţii celor mai sus menţionaţi, dar şi a donaţiilor făcute de cei prezenţi la spectacol, Clinica mobilă de oftamologie – Lions Club Constanţa se pregăteşte pentru prima sa acţiune. “Este un vis devenit realitate şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea sa! Vom încerca să întreprindem cât mai multe acţiuni de screening ocular, în cadrul proiectului lionistic <Vedere clară, ochi sănătoşi>, preponderent pentru prevenirea instalării unui handicap vizual cu repercusiuni la vârsta şcolară.  Nu vor fi uitate persoanele defavorizate, cu venituri mici, care nu au acces la îngrijire oftalmologică de specialitate”, a declarat dr.Hicham Mrini (vicepreşedinte Lion Club Constanţa), cel care, alături de colaboratorii săi de la Centrul de diagnostic MRINI Constanţa – Oftalmologie şi Imagistică, va întreprinde acţiuni periodice de screening oftalmologic în satele şi comunele constănţene.
Trebuie remarcat şi faptul că evenimentul a fost organizat împreună cu District 124 România, fiind urmat de prima şedinţă de cabinet a Guvernatorului Paul Grecu, gazde fiind Lions Club Constanţa şi Hotel Flora Mamaia (manager general: Marius Puşcaşi). La şedinţă au participat aproximativ 80 de reprezentanţi ai cluburilor Lions din District 124 România, cărora le mulţumim pentru că ne-au fost oaspeţi şi pe care îi mai aşteptăm la Constanţa. Ziua s-a încheiat cu o cină festivă, care a inclus o degustare de vinuri purtând marca JIDVEI, petrecerea prelungindu-se, cu voie bună şi prietenie, până în zori de zi!

2 comentarii:

  1. Felicit LEII constanteni pentru aceasta mare realizare!
    Ma bucur ca initiativa Lions Club Timisoara a facut ca alte cluburi sa le urmeze exemplul!

    Corneliu Vaida
    Lions Club Timisoara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim pentru felicitări şi vă transmitem, cu prietenie, salutări de la malul mării! :)

      Ștergere