WE SERVE - NOI SERVIM

WE SERVE - NOI SERVIM

luni, 17 decembrie 2012

Prima acţiune a Clinicii mobile de oftalmologie Lions Club Constanţa


LIONS CLUB CONSTANŢA a efectuat, la jumătatea lunii decembrie 2012, un nou screening oftalmologic, cu scopul prevenirii instalării unui handicap vizual cu repercusiuni la vârsta şcolară. Acţiunea s-a înscris în campania lionistică naţională "VEDERE CLARĂ, OCHI  SĂNĂTOŞI", fiind derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Trebuie precizat că a fost şi prima acţiune derulată de Lions Club Constanţa cu noua Clinică mobilă de oftalmologie, realizată şi echipată modern, în această toamnă, cu sprijinul prietenilor de la DP World Constanţa şi Essilor România. "După cum se poate vedea, Lions Club Constanţa a venit astăzi cu o clinică mobilă de oftalmologie, modern utilată, pentru a evalua toţi copiii din centru şi a identifica eventualele probleme şi, bineânţeles, de a găsi ulterior soluţiile medicale", a declarat, pentru Neptun TV Constanţa, d-na Mihaela Ristea, director adjunct DGASPC Constanţa.
Echipa medicală condusă de Dr.Hicham Moulay Mrini (vicepreşedinte Lions Club Constanţa) a consultat gratuit 73 de copii de la Centrul de plasament “Antonio” Constanţa, cei depistaţii cu probleme oftalmologice primind tratament gratuit, precum şi ochelari sau lentile de contact în funcţie de gravitatea problemelor de vedere. "Din păcate, nu mai puţin de 28 dintre copiii consultaţi au prezentat probleme de vedere, iar opt dintre acştia probleme grave, care necesită tratament îndelungat", a concluzionat dr.Hicham Mrini, la încheierea acţiunii.  
Trebuie ştiut că viciile de refracţie constituie cea mai frecventă afecţiune oftalmologică pediatrică. Nedescoperite şi netratate la timp acestea vor duce la ambliopie, a cărei recuperare este dificilă sau chiar imposibilă. Din acest motiv screening-ul vederii copilului mic (care nu poate coopera la optotip şi/sau la refractometru) devine o problemă de sănătate publică majoră. 
Astfel de acţiuni vor continua şi în 2013, urmând a fi vizate şi celelalte centre aflate în subordinea DGASPC Constanţa. "Vom continua demersul nostru, punând accent pe acele centre şi localităţi unde nu a existat posibilitatea efectuării unor astfel de investigaţii, şansă pe care noi acum o avem datorită clinicii mobile Lions Club Constanţa. Ca şi astăzi, un sprijin important în demersul nostru, îl primim din partea DP World Constanţa şi Essilor România", a declarat, la rândul său, Laurenţiu Oprescu, preşedintele leilor de la malul mării. 
Profitând de apropierea sărbătorilor de iarnă, alături de “leii” constănţeni au fost, ca de obicei în ultima perioadă, prietenii de la DP World Constanţa, care au oferit copiilor cadouri din partea lui Moş Crăciun! "Este o acţiune ce vine în întâmpinarea politicii firmei noastre, de implicare în viaţa comunităţii locale, cu atât mai mult cu cât este vorba despre micuţii de la Centrul de plasament Antonio, de care ne leagă mai multe acţiuni desfăşurate împreună cu Lions Club Constanţa", a declarat Eduard Cioran, directorul general DP World Constanţa. La rândul lor, cei mici au pregătit o surpriză pentru oaspeţii lor, cărora le-au oferit felicitări şi cadouri confecţionate chiar de către ei. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu