WE SERVE - NOI SERVIM

WE SERVE - NOI SERVIM

luni, 15 iulie 2013

Bun venit în familia lionistică, Lions Club Constanţa Balkanica!

Familia lionismului românesc a devenit mai mare, iar cea a "leilor" constănţeni s-a dublat! În anul lionistic în care Lions Club Constanţa şi-a aniversat 20 de ani de existenţă, în oraşul de la malul mării ia fiinţă un nou club Lions, primul alcătuit exclusiv din doamne: Lions Club Constanţa Balkanica!


Sâmbătă, la Neptun, 21 de distinse doamne şi-au asumat Codul de etică Lions şi s-au reunit sub sigla Lions Club Constanţa Balkanica. În prezenţa bunilor noştri prieteni Paul Grecu - Guvernator District 124 România 2012-2013, Mirela Grigorovici - Guvernator District 124 România 2013-2014, şi David Istvan - Vice-Guvernator 2 District 124 România 2013-2014, cele 21 de "leoaice" au primit Charta clubului, precum şi insignele de membru fondator al Lions Club Constanţa Balkanica. Bineânţeles, "naşi" le-am fost noi, membrii clubului Lions Club Constanţa, cu promisiunea de a le îndruma paşii întru cunoaşterea valorilor lionistice şi a le sprijini în toate acţiunile pe care şi-au propus să le organizeze."Suntem bucuroşi să vă fim alături, atât acum, cu ocazia Chartării Clubului Lions Constanţa Balkanica, cât şi pe viitor, ori de câte ori veţi avea nevoie de sprijinul şi experienţa noastră lionistică. Considerăm că prin înfiinţarea unui nou club Lions la malul mării, mişcarea lionistică dobrogeană va deveni mai puternică şi mai prezentă în viaţa comunităţii", a declarat Laurenţiu Oprescu, Preşedintele Lions Club Constanţa 2012-2013.

Festivitatea a început, conform protocolului internaţional, cu intonarea Imului Statelor Unite ale Americii, a Imnului de stat al României şi a Imnului Lions Club International. Asumându-şi motto-ul universal al mişcării lionistice, "We Serve", "neîmblânzitele leoaice" constănţene doresc să aibă o implicare cât mai activă în viaţa socială a urbei, prin organizarea de acţiuni de voluntariat menite să vină în ajutorul celor aflaţi în nevoie. "Este o mare bucurie pentru noi, 21 de doamne, cu personalităţi diferite, dar care am lăsat la o parte orgolii şi ne-am angrenat într-o activitate frumoasă şi generoasă în folosul comunităţii dobrogene", a mărturisit, la primirea Chartei clubului, Olga Surdu - Preşedinte Lions Club Constanţa Balkanica.

Festivitatea de primire în marea familie Lions a clubului nou înfiinţat a fost urmată de o scurtă prezentare a ceea ce reprezintă lionismul internaţional şi cel românesc, prezentare făcută de colegul nostru,Vlad Tica - Past District Guvernator. Cu această ocazie, doamnele care formează noul club de la malul mării au aflat că, din acel moment, fac parte din cea mai mare organizaţie mondială de voluntariat, care numără în rândurile sale aproximativ 1,3 milioane de membri, dintre care, mai mult de 1300 îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor 62, iar de sâmbătă, 63 de cluburi, ce alcătuiesc Districtul 124 România. 

Bineânţeles, seara s-a încheiat cu sărbătorirea noului club, în cadrul unei cine festive, desfăşurată într-un cadru plăcut, prietenesc, pe terasa piscinei Hotelului 2D din Neptun. Gazde primitoare, "leoaicele" constănţene au pregătit câteva surprize, seara debutând cu un foarte apreciat număr artistic susţinut de statornica noastră prietenă şi... proaspătă colegă Lions, Mirela Pană, alături de Ansamblul de Balet "Cireşica". Momentul culminant al serii l-a reprezentat aprinderea de lampioane, care s-au ridicat către înălţimile cerului, într-un plăcut spectacol de lumină pe care o voce inspirată l-a rezumat, cum nu se poate mai frumos: "Iată, s-a născut constelaţia Balkanica!"


Lions Club Constanţa urează noului club "La... cât mai mulţi ani!" şi le asigurăm pe prietenele noastre întru lionism de tot sprijinul nostru, cu speranţa de a promova cât mai bine valorile lionismului internaţional şi de a avea acţiuni de voluntariat cât mai inspirate, în folosul comunităţii în care trăim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu